2013


PF´2013

PF 2013


Malá Fatra, 19.1.2013

Prví letošní Révajka a poprvé na skialpech na MF s CONNYm. Bude to dobrý "skialpový pes" :o))))

FOTO TUTOK


Velká Rača, 3.2.2013

Perfektní podmínky, sněhu habaděj, no dolů to byl frkot, snad jsme "Conipase" neuhnali :o)))). Po sjezdovce nahoru Conny na vodítku, dále po hřebínku a dolů si už to fičel volně.

DÁLE


Velká Fatra, Liptovské Revúce, 15. - 17.2.2013

Liptovské Revúce mezi Velkou Fatrou a Nízkými Tatrami jsme měli již delší dobu v zásobníku míst, které by bylo fajn navštívit. A tak jednou, když jsme vymýšleli co s víkendem, "došlo i na ně". Bydlení jsme zvolili v penzionu (či chatě) HOREC ve Vyšných Revúcach a v zásadě to nemělo chybu, klídek, pohodička, fajn kuchyň, pivo kolem eura..........A tak jsme v sobotu vyšúchali na Ploskou. Byl to první "Konipasí" trošku větší výlet volným terénem na skialpech, sníh se zprvu zdál, především v dolních částech špatně jetelný, ale bylo to tak akurát na hraně, a CONNY se při sjezdu ukázal opravdu jako "chytrá Border kolie" :o)))...nebude přece za námi lítat v hlubokém sněhu, když vedle a stejným směrem vede ušlapaná stopa, že jo. V neděli, vzhledem k inverznímu počasí, a po shlédnutí obrázků z kamer, jsme se z pod inverze vydali na oblíbenou Malou Fatru a Fatranský Kriváň za sluncem a parádním sněhem.

DÁLE  TUTOK

Conny na Kriváni

Video Conny na Kriváni


Vysoké Tatry, jak jsme, kromě jiného, stopovali medvěda, 14. - 17.3.2013

Chuť "vypadnout z kavárny" do Tater byla tentokrát silnější než předpověď počasí. A tak jsme do oblíbené základny "penzionu Partizán" dorazili ve čtvrtek podvečer s "kalamitou" těsně v zádech. Již po cestě hlásili v rádiu, že kolem Strečna je několik nehod, Važec po dálnici jsme projeli tak akurát, a v době, kdy jsme už v "partizánu" seděli u Spišské hrušky a sledovali venku jak se čerti žení, hlas v rádiu oznamoval všechny postupně uzavírané úseky cest včetně dálnice. Prostě "vo fous". A tak dle výše uvedených skutečností vypadal rovněž program. Pátek byl převážně hospodský. V sobotu jsme si pak vyrazili do Velké Studené doliny přímo od penzionu, paráda. A v neděli jsme při krátkém výletu na Hrebinok malinko postopovali nějakého, před námi jdoucího, medvídka.

FOTO ZDE


Velikonoční Vysoké Tatry, 28.3. - 1.4.2013

Počasí nás opět "zahnalo" z výše položených chat do Penzionu Partizán, poněvadž v případě vysoké nepříznivosti, jak hlásili meterologové, je přece jen ve Smokovci výběr hospod a různých pochutin v nich výrazně vyšší. A tak nám to vyšlo v rytmu: čtvrtek "jakž takž" - výlet do Velké Studené, pátek "téměř hnusně" - chrupka a Café U Michalka, sobota "skoro pěkně" - netradiční cestou na Brnčálku (ale sjezd až na hlavní cestu do Matliar), neděle "úplně hnusně liják skoro celý den" - Café U Michalka, pondělí - domů. Ale Konipasovi se to líbilo, i když při výletě na Brnčálku jsme ho unavili řádně :o)))

FOTO


Jarní Malá Fatra, 13. - 14.4.2013, "expediční" :o))) přechod klasického hřebínku

Počasí, kopy sněhu, jaro a skutečnost, že jsme ještě neokusili "hytenatmosphere" (jak to pojmenovávají "helmuti") Chaty na Grůni, bylo důvody, proč jsme klasický Malofatranský hřebínek, mnohdy to odpočinkovou tůrku, vzali útokem téměř expedičně. V sobotu v odpoledních hodinách na parkovišti pod lanovkou ve Vrátné bleskově parkujeme, bereme lyže, batohy a Connyho, a právě odjíždějícím busem se přesouváme na Paseky. "Jedno se vejde"....ale aprílový lijáček tvrdí, že i "druhé se vejde"...a pak už tedy nezbývá než šupkydupky po svých, sjezdovkou hore. Sotva dáme sušit pásy pod střechu, další aprílový lijáček. Tož to jsme se přesně strefili. Hytenatmosféra byla přesně ta, kterou jsme chtěli...celkem asi 10 hostů na noc, takže totální klídek.

....a ráno tedy "horegrůňom" doslova a hřebínkem na Chleb.

FOTO ZDE


Další jarní Malá Fatra, 21.4.2013, že by letos poslední Révajka?

Nádherní počasí a vědomí, že už to letos na Fatře na lyže asi jindy nebude, nás tam zase "vyhnalo". Oproti minulému víkendu byl tedy úbytek toho bílého dost znatelný a kvalita už je taky někde jinde. Ale v Révajce se ještě daly vykroužit krásné oblouky. Akurát Conny z toho byl jaksi unavený, protože sníh už dost připomínal vodu.

FOTO ZDE


Slovenský Trip, 18. - 24.8


Výlet, 7. - 14.9,

Almy, Gipf(e)l(y), Kuki, Vrhi, Planiny, stellplatzy a slaná voda.

DÁLE


Na burčáku, 27. - 29.9,

Relativně neplánované oživení tradice

KLIK


Tradiční Tatranské Vánoce, 21. - 26.12,

Tentokrát v Hornom Smokovci v apartmánech Miramonti

ZDE KLIKNI


HOME